Ny aftale om genopretning af dansk økonomi og udfasning af hjælpepakker

 

Folketinget har den 28. august 2020 indgået en aftale om at hjælpe de dele af dansk erhvervs-, idræts- og kulturliv, der er hårdt ramt af COVID-19.

Aftalen omfatter de virksomheder, der er særligt hårdt ramt af en af følgende COVID-19 restriktioner:

  • Forbud mod at holde åbent
  • Forsamlingsforbud over 500 personer
  • Grænselukning
  • Udenrigsministeriets rejsevejledning

Aftalen medfører forlængelse af den økonomiske hjælp til den 31. oktober 2020, og omfatter:

Kompensation for faste omkostninger for særligt berørte erhverv

Virksomheder, der er omfattet af en eller flere af ovennævnte restriktioner, vil fortsat have mulighed for at modtage kompensation for en del af deres faste omkostninger efter den målrettede hjælpepakke for faste omkostninger jfr. https://virksomhedsguiden.dk.

Derudover ændres kompensationsordningen for faste omkostninger på følgende måde:

  • Kravet om at mindst halvdelen af virksomhedens omsætning i perioden juli til august 2019 kom fra udenlandske kunder eller rejser til restriktionsramte destinationer udgår. Det betyder, at et hotel fx ikke længere behøver at dokumentere, at mindst halvdelen af omsætningen i perioden juli-august 2019 kom fra udenlandske kunder.
  • Øget adgang til kompensation for underleverandører til aflyste arrangementer.
  • Øget adgang til kompensation for nedskrivninger for virksomheder med forbud mod at holde åbent. Det betyder, at natklubber og diskoteker kan få kompensation for varer, hvor holdbarheden udløber i den forlængede kompensationsperiode.
  • Mulighed for kompensation for faste omkostninger til underleverandører til virksomheder, der er omfattet af forbud om at holde åbent.

 

Kompensationsordning for selvstændige mv. ramt af tvangslukning eller forsamlingsforbud

 Kompensationsordningen for selvstændige mv. og den midlertidige kunststøtteordning videreføres med de gældende regler for perioden 1. september til 31. oktober 2020. Den videreførte ordning er målrettet mod selvstændige, der har forbud mod at holde åbent og ikke har omsætning eller indkomst.

Det er muligt at få et overblik over genopretningspakken, der fremover erstatter hjælpepakkerne på https://virksomhedsguiden.dk.